B-történetek

Karácsonyra IDŐT kérek!

2018. december 23. 01:37 - Paulo Gergő

De nem csak magamnak, hanem a világunknak, a 7,67 milliárd embernek, neked, mindannyiunknak. Arra, hogy legyen lehetőségünk kicsit megállni és átgondolni, hogy mégis mit és miért csinálunk. Mi lehet a célja röpke életünknek, az emberi létnek, és vajon tényleg a felé haladunk-e? Ugyanis számomra ijesztő, hogy mennyien vagyunk, és milyen technológia van a kezünkben ahhoz, hogy szinte pillanatok alatt olyan átalakításokat vigyünk véghez ezen a bolygón, amit később nem, vagy csak nagyon nehezen lehet visszafordítani. Ezért kellene idő, hogy lecsillapodva, elmélyedve, alaposan megfontolva döntsük el, hogy merre tovább. Amíg még van lehetőségünk dönteni erről.

Nem vagyok hívő keresztény ember. De megvan a helye az ünnepnek (a Karácsonynak is) az életemben. Elnézést kérek minden keresztény embertől, de számomra a Karácsony nem Isten fiának, hanem egy szellemi forradalomnak az ünnepe, ami 2000 évvel ezelőtt azért csírázott ki, hogy új értékek mentén jobbá tegye a világot. Ez - így értelmezve - számomra elismerendő, és igazán jelent valamit.

jesus_holding_a_lamb_by_raimondsy-d5d269l.jpg

De mi nem 2000 évvel ezelőtt élünk, hanem most, ebben a világban, ami sok szempontból egészen más, mint az akkori. Viszont van, ami nem változott: ma is ugyanúgy (ha nem jobban) szükség van arra, hogy segítsünk egymásnak és tegyünk a "teremtett világ" megőrzéséért, egészségben/épségben való megmaradásáért. Így hát írtam egy BEJEGYZÉST arról, hogy szerintem mik a legégetőbb és legsürgetőbb problémák jelenleg a világunkban, és hogyan tudunk tenni a megoldásukért. Olvassátok el, és cselekedjetek lehetőségeitekhez mérten!

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

*Kép forrása: pre00.deviantart.net

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://btortenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr6114508282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása